Υπηρεσίες Υποστήριξης WEB // IT

1Υποστήριξη Ιστοσελίδων
2Τεχνική Υποστήριξη
3Υπηρεσίες IT 

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε πρόβλημα, στο email support@softland.gr. Πάντα δίπλα σας!

Support Center

Email Support Services 24/7
Remote Support

Τι είναι και πως επιλέγω ένα Domain Name;

epilogi domain name

To Domain Name ή Όνομα Χώρου είναι η διεύθυνση την οποία θα πρέπει να πληκτρολογήσουν οι επισκέπτες μίας ιστοσελίδας προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σ΄αυτήν. Αποτελεί το brand name της ιστοσελίδας και όπως στη περίπτωση του ονόματος μίας επιχείρησης ή ενός προϊόντος δεν προτείνεται και δεν είναι καλό να αλλάζει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η επιλογή του συγκεκριμένου ονόματος πρέπει να γίνεται ύστερα από εμπεριστατωμένη μελέτη και με βάση κάποια κριτήρια σύμφωνα με τη στρατηγική marketing που θα ακολουθήσει η ιστοσελίδα καθώς και τους κανόνες και τις τάσεις που διαμορφώνονται στο διαδίκτυο.

Στη συνέχεια θα αναλύσουμε τους παράγοντες που πρέπει να εξετάσουμε και να λάβουμε υπόψιν μας προτού επιλέξουμε το domain name για την ιστοσελίδα μας ή το blog μας.

Branding

Το ιδανικότερο σενάριο θα ήταν το domain name που θα επιλεχθεί να είναι ακριβώς το ίδιο με την επωνυμία της επιχείρησης ή το όνομα του προϊόντος που θέλετε να προωθήσετε. Επιπλέον καλό είναι να κατοχυρωθούν ονόματα παρόμοια με την επιλογή σας προκειμένου να αποτρέψετε την αντιγραφή του από ανταγωνιστές σας. Σε αντίθετη περίπτωση, χρειάζεται η επιλογή ενός έξυπνου Domain το οποίο θα μπορούσε μελλοντικά να εξελιχθεί σε ένα δημοφιλές brand.

Λέξεις Κλειδιά

Όπως έχει αναφερθεί και σε άλλα άρθρα, οι λέξεις κλειδιά παίζουν σημαντικό ρόλο στο seo μίας ιστοσελίδας και κατ΄επέκταση στη κατάταξή της στα οργανικά αποτελέσματα της Google. Εύκολα προκύπτει το συμπέρασμα, ότι το ιδανικό Domain Name θα πρέπει να περιέχει κάποιες από τις συγκεκριμένες λέξεις. Επίσης καλό θα ήταν οι λέξεις αυτές να έχουν χαμηλό ανταγωνισμό και πάνω από 10.000 αναζητήσεις στη Google. 

Μήκος Domain Name

Το μήκος του Domain Name πρέπει να είναι μικρό, εύχρηστο και εύκολο να απομνημονευτεί, σε συνδυασμό πάντα με τους προηγούμενους παράγοντες που αναφέραμε. Καλό είναι να αποφεύγουμε τις παύλες, ωστόσο η χρήση τους επιβάλλεται σε περίπτωση που πρέπει να αποφευχθεί σύγχυση μέσα στο όνομα, κυρίως όταν έχουμε δύο συνθετικά. Επίσης είναι προτιμότερο να αποφεύγεται η χρήση δύο γραμμάτων κολλητά σε ένα όνομα γιατί έτσι η πιθανότητα για λάθος πληκτρολόγηση του ονόματος αυξάνεται.

Κατάληξη Domain Name

Λαμβάνοντας υπόψιν όλους τους παράγοντες που αναφέρθηκαν παραπάνω, γίνεται η επιλογή του Domain Name της ιστοσελίδας και το μόνο που απομένει είναι η επιλογή της κατάληξης του. Προτείνονται οι καταλήξεις σε .gr ή .com, αφού είναι περισσότερο αναγνωρίσιμες στο κοινό. Ωστόσο σε περίπτωση που δεν είναι διαθέσιμες, μπορείτε να επιλέξετε άλλες καταλήξεις ανάλογα με το αντικείμενο της ιστοσελίδας. Τέλος, στην περίπτωση που το όνομα που έχετε επιλέξει είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από μία καταλήξεις, μπορείτε να το κατοχυρώσετε σε όσες επιθυμείτε και με τον τρόπο αυτό να αποφύγετε αντιγραφή από τους ανταγωνιστές σας.

Η διαδικασία κατασκευής ιστοσελίδας σε 3 βήματα!

 

Ανάλυση Αναγκών

Ανάλυση Αναγκών

Ανάλυση αναγκών και στόχων του πελάτη σχετικά με την ιστοσελίδα που θέλει να κατασκευάσει και συγκέντρωση όλου του απαραίτητου υλικού.

Υλοποίηση Project

Υλοποίηση Project

Σχεδιασμός και ανάπτυξη με χρήση νέων τεχνολογιών, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του πελάτη και ενσωμάτωση του περιεχομένου.

Ποιοτικός Έλεγχος

Ποιοτικός Έλεγχος

Τελικός έλεγχος & διαμόρφωση της ιστοσελίδας μετά από πιθανές αλλαγές του πελάτη. Εκπαίδευση του στο σύστημα διαχείρισης & παράδοση της ιστοσελίδας.

Softland, development to infinity...
TOP