Υπηρεσίες Υποστήριξης WEB // IT

1Υποστήριξη Ιστοσελίδων
2Τεχνική Υποστήριξη
3Υπηρεσίες IT 

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε πρόβλημα, στο email support@softland.gr. Πάντα δίπλα σας!

Support Center

Email Support Services 24/7
Remote Support

Κίνδυνοι που υπάρχουν στο Διαδίκτυο

Safer Internet Day

 

Σύμφωνα με την έρευνα Web ID της Focus Bari, επτά στους δέκα Έλληνες χρησιμοποιούν το Ίντερνετ, και έξι στους δέκα σε καθημερινή βάση. Οι Έλληνες χρήστες «σερφάρουν» περισσότερες από δύο ώρες την ημέρα, με τον μέσο όρο χρήσης του Ίντερνετ στη χώρα να είναι τα 135 λεπτά. Οι άνδρες αφιερώνουν 140 λεπτά και οι  γυναίκες ακολουθούν με 129 λεπτά. Ο μέσος όρος ημερήσιας χρήσης του Διαδικτύου αυξάνεται στις μικρότερες ηλικίες, καθώς οι νέοι ηλικίας 18-24 ετών αφιερώνουν στο Διαδίκτυο 177 λεπτά και εκείνοι ηλικίας 13-17 ετών 142 λεπτά. Αυξανόμενη είναι επίσης και η χρήση του Διαδικτύου από μεγαλύτερες ηλικίες, με το μέσο χρόνο παραμονής στο Internet να διαμορφώνεται στα 101 λεπτά για την ηλικιακή ομάδα 65-74 ετών και στα 111 λεπτά για τις ηλικίες 55-64.

Κίνδυνοι που ελλοχεύουν

Ωστόσο η πρόσβαση στο Διαδίκτυο σήμερα δεν είναι ακίνδυνη, χωρίς να παίζει απαραίτητα ρόλο ο τρόπος με τον οποίο το χρησιμοποιούμε. Υπάρχουν κακόβουλοι χρήστες και λογισμικά τα οποία έχουν ως σκοπό να προκαλέσουν βλάβη στο λογισμικό και το υπολογιστικό σύστημα που χρησιμοποιούμε ή να αλιεύσουν (fishing) προσωπικά μας δεδομένα με καταστροφικές συνέπειες.

Ο κύριος τρόπος πρόκλησης ζημιάς στον υπολογιστή μας είναι με την εγκατάσταση κάποιου ιού τον οποίο κολλάμε είτε κατεβάζοντας και εκτελώντας κάποιο αρχείο είτε μέσω της περιήγησής μας σε κάποιο site χωρίς να υπάρχει απαραίτητα δόλο από τον ιδιοκτήτη της σελίδας. Σε αυτή την περίπτωση σελίδες που δεν συντηρούνται και δεν αναβαθμίζουν τις εφαρμογές τους, δέχονται επιθέσεις από κακόβουλο λογισμικό και στη συνέχεια προσβάλλουν τους επισκέπτες τους.

Επιπλέον παρατηρείται έντονα τελευταία η προσπάθεια αλίευσης προσωπικών δεδομένων είτε αναφερόμαστε στο Α.Φ.Μ είτε στον αριθμό ταυτότητας είτε ακόμη χειρότερα σε αριθμούς πιστωτικών καρτών ή λογαριασμών τραπέζης με κύριο στόχο την χρέωση του ανυποψίαστου επισκέπτη. Το λεγόμενο fishing γίνεται προσβάλλοντας την ηλεκτρονική αλληλογραφία των χρηστών ή με την συμπλήρωση των παραπάνω στοιχείων σε φόρμες ύποπτων δικτυακών τόπων. Για το λόγο αυτό καλό είναι όταν πρόκειται να δώσουμε τα στοιχεία μας σε κάποια ιστοσελίδα, η διεύθυνση της να έχει το πρόθεμα https.

Τρόποι Αντιμετώπισης

Ο τρόπος για να αποφύγουμε τις περιπτώσεις που αναφέραμε παραπάνω είναι η χρήση προγραμμάτων antivirus τα οποία μας εξασφαλίζουν μία ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο, θωράκιση της ηλεκτρονικής μας αλληλογραφίας και διασφάλιση της σωστής λειτουργίας του υπολογιστή μας. Οι λύσεις antivirus συνήθως κυκλοφορούν και σε free εκδόσεις, ωστόσο συνίστανται μόνο για λόγους δοκιμής και κατά πόσο βολεύουν το χρήστη.

Μία δοκιμασμένη, οικονομική και με λίγες απαιτήσεις σε υπολογιστικούς πόρους λύση είναι το antivirus της Avira με πολύ καλό και εξειδικευμένο support στην Ελλάδα, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε και να δοκιμάσετε την free εκδοχή του από το λινκ που ακολουθεί:

Η διαδικασία κατασκευής ιστοσελίδας σε 3 βήματα!

 

Ανάλυση Αναγκών

Ανάλυση Αναγκών

Ανάλυση αναγκών και στόχων του πελάτη σχετικά με την ιστοσελίδα που θέλει να κατασκευάσει και συγκέντρωση όλου του απαραίτητου υλικού.

Υλοποίηση Project

Υλοποίηση Project

Σχεδιασμός και ανάπτυξη με χρήση νέων τεχνολογιών, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του πελάτη και ενσωμάτωση του περιεχομένου.

Ποιοτικός Έλεγχος

Ποιοτικός Έλεγχος

Τελικός έλεγχος & διαμόρφωση της ιστοσελίδας μετά από πιθανές αλλαγές του πελάτη. Εκπαίδευση του στο σύστημα διαχείρισης & παράδοση της ιστοσελίδας.

Softland, development to infinity...
TOP