Υπηρεσίες Υποστήριξης WEB // IT

1Υποστήριξη Ιστοσελίδων
2Τεχνική Υποστήριξη
3Υπηρεσίες IT 

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε πρόβλημα, στο email support@softland.gr. Πάντα δίπλα σας!

Support Center

Email Support Services 24/7
Remote Support

Στην Τελική Ευθεία οι Αλλαγές στον Αλγόριθμο της Google

Responsive Design

Η Google θέτει σε ισχύ το νέο αλγόριθμό της από 21 Απριλίου του 2015 σύμφωνα με τον οποίο θα έχουμε σημαντικές αλλαγές στην κατάταξη των ιστοσελίδων στα οργανικά αποτελέσματα των αναζητήσεων που πραγματοποιούνται από κινητές συσκευές. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η mobile σχεδίαση ενός site μετατρέπεται σε καθοριστικό παράγοντα SEO (Search Engine Optimization) γνωστό και ως mobile SEO.

Ως κινητές (mobile) συσκευές, η Google θεωρεί τα κινητά τηλέφωνα και smartphones, τα tablets και τα mini laptops και γενικότερα όλες τις συσκευές με ανάλυση οθόνης μικρότερη από 1024 x 768. Ο λόγος για αυτή την αλλαγή είναι η αύξηση της χρήσης τέτοιων συσκευών και η σχεδόν 50% περιήγηση των χρηστών στο Internet από mobile συσκευές έναντι των κλασσικών laptop και ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Τι σημαίνει αυτό;

ResponsiveΣτην πράξη αυτό σημαίνει ότι από τις 21 Απριλίου 2015 η Google θα εμφανίζει στις πρώτες θέσεις των οργανικών της αποτελεσμάτων σελίδες οι οποίες είναι φιλικές σε κινητές συσκευές σε σύγκριση με εκείνες που δε τηρούν τα νέα κριτήρια της μηχανής αναζήτησης.

Προσοχή, αναφερόμαστε μόνο για τις αναζητήσεις που γίνονται μέσω mobile συσκευών οι οποίες όπως αναφέραμε παραπάνω είναι εξίσου σημαντικές. Τα αποτελέσματα εμφάνισης για αναζητήσεις που πραγματοποιούνται σε υπολογιστές και laptop δεν πρόκειται να επηρεαστούν.

Ιστοσελίδες με Responsive Design αναμένεται να κερδίσουν θέσεις και να προσπεράσουν απαρχαιώμενα site τα οποία δεν ακολουθούν τις νέες τεχνολογίες. Από την άλλη, ιστοσελίδες που δεν είναι συμβατές με κινητές συσκευές θα χάσουν τα κεκτημένα τους και θα δουν τη θέση τους πιο χαμηλά στον πίνακα με τα οργανικά αποτελέσματα των αναζητήσεων.

Πως θα αντιμετωπίσετε το νέο αλγόριθμο της Google;

Αρχικά πρέπει να ελέγξετε εάν η ιστοσελίδα σας είναι συμβατή με τα κριτήρια του νέου αλγόριθμου με το εργαλείο ελέγχου συμβατότητας που παρέχει η Google.

Ανακαλύψτε εδώ αν το site σας είναι συμβατό με κινητές συσκευές

Εφόσον περάσετε με επιτυχία τον έλεγχο δεν έχετε να ανησυχείτε για τίποτα. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να προχωρήσετε σε ανανέωση της σχεδίασης της ιστοσελίδας σας και την πλήρη ανακατασκευή της.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ο νέος αλγόριθμος της Google εφαρμόζεται σε πραγματικό χρόνο, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι εντοπίζει και εφαρμόζει άμεσα τις αλλαγές που γίνονται στις ιστοσελίδες. Για το λόγο αυτό δεν είναι ποτέ αργά να επανασχεδιάσετε τη σελίδα σας και να ανακτήσετε το χαμένο έδαφος που θα φέρουν οι νέες αλλαγές στα αποτελέσματα των οργανικών αναζητήσεων σε κινητές (mobile) συσκευές.  


Μπορούμε να ελέγξουμε και να εκτιμήσουμε δωρεάν την ιστοσελίδας σας και αντίστοιχα να προτείνουμε την κατάλληλη λύση και στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί για την επιχείρησή σας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

 

Η διαδικασία κατασκευής ιστοσελίδας σε 3 βήματα!

 

Ανάλυση Αναγκών

Ανάλυση Αναγκών

Ανάλυση αναγκών και στόχων του πελάτη σχετικά με την ιστοσελίδα που θέλει να κατασκευάσει και συγκέντρωση όλου του απαραίτητου υλικού.

Υλοποίηση Project

Υλοποίηση Project

Σχεδιασμός και ανάπτυξη με χρήση νέων τεχνολογιών, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του πελάτη και ενσωμάτωση του περιεχομένου.

Ποιοτικός Έλεγχος

Ποιοτικός Έλεγχος

Τελικός έλεγχος & διαμόρφωση της ιστοσελίδας μετά από πιθανές αλλαγές του πελάτη. Εκπαίδευση του στο σύστημα διαχείρισης & παράδοση της ιστοσελίδας.

Softland, development to infinity...
TOP