Υπηρεσίες Υποστήριξης WEB // IT

1Υποστήριξη Ιστοσελίδων
2Τεχνική Υποστήριξη
3Υπηρεσίες IT 

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε πρόβλημα, στο email support@softland.gr. Πάντα δίπλα σας!

Support Center

Email Support Services 24/7
Remote Support

Τι είναι το Off Page SEO ;

Off Page SEO

Το Off Page SEO αποτελεί μία από τις πτυχές της βελτιστοποίησης ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτησης και περιγράφει όλες εκείνες τις τεχνικές που μπορούν να πραγματοποιηθούν εκτός της ιστοσελίδας με σκοπό την υψηλότερη κατάταξη στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Με δεδομένο την ύπαρξη ποιοτικού περιεχομένου, δε χρειάζονται αλλαγές εντός της ιστοσελίδας και της δομής της.

Αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα στην προώθηση των ιστοσελίδων στο διαδίκτυο και κατ' επέκταση στην αύξηση της επισκεψιμότητάς τους. Σεβόμενοι όλες τις μηχανές αναζήτησης αλλά λόγω της δεδομένης κυριαρχίας της Google, η ανάλυση που ακολουθεί βασίζεται στον αλγόριθμο και τα οργανικά αποτελέσματα της No1 μηχανής αναζήτησης παγκοσμίως.

Το Off Page SEO μπορεί επίσης να περιγραφεί ως ο αριθμός των εισερχόμενων προς την ιστοσελίδα σας link (backlink) από άλλες ιστοσελίδες. Για να θεωρηθεί πετυχημένο πρέπει τα link αυτά να είναι ποιοτικά, πράγμα το οποίο καθορίζεται από 2 πράγματα:

 1. Η ιστοσελίδα από την οποία προέρχεται το link να είναι σημαντική και αναγνωρίσιμη από τη Google. Αυτό καθορίζεται από το Page Rank, ένα εργαλείο μέτρησης που έχει αναπτύξει η Google και θα αναλύσουμε παρακάτω.
 2. Το κείμενο του link προς την ιστοσελίδα, γνωστό ως anchor text να περιέχει τις σωστές λέξεις κλειδιά (keywords) με τις οποίες θέλουμε να προωθήσουμε την ιστοσελίδα.

Τι είναι το Page Rank;

Το Page Rank είναι ένα εργαλείο μέτρησης της Google το οποίο μετράει την αναγνωρισιμότητα και το πόσο σημαντική είναι μία ιστοσελίδα σε μία κλίμακα από το 1 έως το 10, με το 10 να είναι το άριστα. Το Page Rank λαμβάνει υπόψιν του και βαθμολογεί με βάση την "ηλικία" της ιστοσελίδας, το περιεχόμενο και τη δομή της καθώς και πολλούς άλλους παράγοντες που κανείς δεν γνωρίζει πέρα από την ίδια την Google. Link σε ιστοσελίδες με υψηλό Page Rank που στέλνουν χρήστες στο χώρο μας, διαμοιράζουν το δικό τους στις δικές μας σελίδες. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι για να αυξήσουμε το Page Rank της ιστοσελίδας μας χρειάζεται να κατασκευάσουμε link προς αυτήν σε ιστοσελίδες με καλύτερο Page Rank από το δικό μας. Καλό λοιπόν είναι να προσέχουμε από ποιες σελίδες έχουμε backlinks γιατί είναι πολύ πιθανό να έχουμε αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα.

Πως κατασκευάζουμε ποιοτικά Backlinks;

 1. Τα link πρέπει να τοποθετούνται σε σελίδες σημαντικές και αναγνωρίσιμες, κοινώς με μεγάλο Page Rank.
 2. Πρέπει να προσέχουμε τα link να μην περιέχονται σε no follow ετικέτες, το περιεχόμενο των οποίων προσπερνάει ο αλγόριθμος της Google.
 3. Το περιεχόμενο μας πρέπει να είναι σωστά δομημένο, ποιοτικό και ελκυστικό, ώστε να αναδημοσιεύεται σε άλλες σελίδες με τα αντίστοιχα link στη δική μας σελίδα.
 4. Τα anchor text των backlink πρέπει να είναι σωστά γραμμένα και να περιέχουν τα σωστά keywords με τα οποία θέλουμε να προωθήσουμε την ιστοσελίδα μας.

 Που μπορούμε να κατασκευάσουμε Backlinks;

 • Σε ιστοσελίδες με υψηλό Page Rank, δημοσιεύοντας περιεχόμενό μας με link της δικής μας σελίδας.
 • Σε blog ή forum, απαντώτας σε διάφορα θέματα και υπογράφοντας με κάποιο link στην ιστοσελίδα μας.
 • Στα Social Media, διαμοιράζοντας το περιεχόμενό μας.
 • Καταχώρηση της ιστοσελίδας μας σε Social Bookmarking Websites.
 • Αποστολή της ιστοσελίδας μας σε διάφορα Directories.

Συμπερασματικά το Off Page SEO σε συνδυασμό με το On Page SEO (περισσότερα εδώ) είναι τεχνικές οι οποίες απαιτούνται κατά την κατασκευή μίας ιστοσελίδας και της κατόπιν λειτουργία της. Αποτελούν τις μεθόδους με τις οποίες οι ιδιοκτήτες και οι developers site και e-shop προσπαθούν να αυξήσουν την επισκεψιμότητα τους και στη συνέχεια τις πωλήσεις των επιχειρήσεων που εκπροσωπούν. Είναι τα εργαλεία επιβίωσης στον ανταγωνιστικό κόσμο του διαδικτύου και των μηχανών αναζήτησης. Για οποιαδήποτε απορία ή συμβουλή, η Softland έχει την εμπειρία, την τεχνογνωσία και είναι στη διάθεση σας να βοηθήσει με τη δική σας ιστοσελίδα. 

Η διαδικασία κατασκευής ιστοσελίδας σε 3 βήματα!

 

Ανάλυση Αναγκών

Ανάλυση Αναγκών

Ανάλυση αναγκών και στόχων του πελάτη σχετικά με την ιστοσελίδα που θέλει να κατασκευάσει και συγκέντρωση όλου του απαραίτητου υλικού.

Υλοποίηση Project

Υλοποίηση Project

Σχεδιασμός και ανάπτυξη με χρήση νέων τεχνολογιών, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του πελάτη και ενσωμάτωση του περιεχομένου.

Ποιοτικός Έλεγχος

Ποιοτικός Έλεγχος

Τελικός έλεγχος & διαμόρφωση της ιστοσελίδας μετά από πιθανές αλλαγές του πελάτη. Εκπαίδευση του στο σύστημα διαχείρισης & παράδοση της ιστοσελίδας.

Softland, development to infinity...
TOP