Υπηρεσίες Υποστήριξης WEB // IT

1Υποστήριξη Ιστοσελίδων
2Τεχνική Υποστήριξη
3Υπηρεσίες IT 

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε πρόβλημα, στο email support@softland.gr. Πάντα δίπλα σας!

Support Center

Email Support Services 24/7
Remote Support

Τι είναι το Black Hat SEO ;

Black Hat SEO

Με τον όρο Black Hat SEO μπορούν να περιγραφούν όλες εκείνες οι τεχνικές και διεργασίες που μπορούν να γίνουν σε μία ιστοσελίδα με σκοπό την αναρρίχησή της στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης αλλά με αθέμιτο τρόπο. To Black Hat SEO φέρνει γρήγορα και εντυπωσιακά αποτελέσματα αφού χρησιμοποιεί μεθόδους που εκμεταλλεύονται αδυναμίες και κενά ασφαλείας των αλγορίθμων των μηχανών αναζήτησης. Ωστόσο η νο1 μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως Google, με την ανακοίνωση του Penguin Update τον Απρίλιο του 2012 έβαλε σε εφαρμογή την ανίχνευση και την τιμωρία των ιστοσελίδων που χρησιμοποιούν τις παραπάνω μεθόδους και επέβαλλε ποινές όπως την εξαφάνιση τους από τα 100 πρώτα αποτελέσματα.

Τεχνικές Black Hat SEO

Keyword Stuffing (Συνωστισμός Λέξεων - Κλειδιών)

Είναι η υπερβολική χρήση λέξεων κλειδιών στο περιεχόμενο το οποίο κουράζει τον αναγνώστη της ιστοσελίδας και έχει το ακριβώς αντίθετο από το επιθυμητο αποτέλεσμα στις μηχανές αναζήτησης. Σχεδιάστε και εφαρμόστε ένα τρόπο προσέγγισης με το κοινό σας χρησιμοποιώντας "καθαρό" και ποιοτικό περιεχόμενο.

Cloaking (Διαφορετικό Περιεχόμενο)

Είναι η τεχνική με την οποία παρουσιάζεται διαφορετικό περιεχόμενο ή Url στις μηχανές αναζήτησης και άλλο στους τελικούς χρήστες. Για παράδειγμα, ένας χρήστης μπορεί να αναζητεί φθηνά αεροπορικά εισητήρια και τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης να τον "προσγειώσουν" σε σελίδες με άχρηστο διαφημιστικό υλικό.

Meta Tag Stuffing (Συνωστισμός Ετικετών)

Είναι η μέθοδος κατά την οποία φορτώνουμε τις ετικέτες που έχουν να κάνουν με τον τίτλο και την περιγραφή της ιστοσελίδας μας με υπερβολικό αριθμό των λέξεων κλειδιών ή με περιζήτητες λέξεις στις αναζητήσεις που κάνουν οι χρήστες. Οι ετικέτες αυτές έχουν πολύ μεγάλη σημασία όπως έχουμε αναφέρει στο On Page SEO και πρέπει να συμπληρώνονται σωστά και με τις κατάλληλες λέξεις.

Κρυμμένο ή Αόρατο Περιεχόμενο

Αποτελεί έναν από τους πιο διαδεδομένους τρόπους Black Hat SEO, κατά τον οποίο οι προγραμματιστές τοποθετούν λίστες με λέξεις κλειδιά (kεywords) ίδιου χρώματος με το background της ιστοσελίδας. Με τον τρόπο αυτό οι χρήστες δεν διακρίνουν τίποτα απολύτως ενώ οι μηχανές αναζήτησης διαβάζουν το επιπλεόν περιεχόμενο.

Link Farms (Link Buying - Αγορά Link)

Είναι ιστοσελίδες στο διαδίκτυο που συνδέονται ή περιέχονται σε άλλους διαδικτυακούς τόπους με άσχετο αντικείμενο και περιεχόμενο μεταξύ τους. Αυτό θεωρείται Black Hat SEO, ανιχνεύεται πλέον πολύ εύκολα και τιμωρείται.

Blog & Forum Spam 

Είναι η διαδικασία στην οποία χρησιμοποιούνται προγράμματα που αφήνουν αυτόματα απαντήσεις σε blog και forum, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό backlinks προς την ιστοσελίδα σας. Τεχνική που επίσης ανιχνεύεται πλέον εύκολα και τιμωρείται.

Doorway ή Gateway Pages

Είναι ιστοσελίδες περιορισμένου και μη ποιοτικού περιεχομένου, εμπλουτισμένες σε υπερβολικό βαθμό με λέξεις κλειδιά και ειδικά σχεδιασμένες για να πετυχαίνον υψηλή θέση στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Πολλοί ιδιοκτήτες ιστοσελίδων έχουν link σε αυτές τις σελίδες προς το site τους.

Article Spinning

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα περί SEO η δημιουργία και δημοσίευση ποιοτικού και μοναδικού περιεχομένου ανταμοίβεται από τις μηχανές αναζήτησης με μία από τις πρώτες θέσεις στα οργανικά αποτελέσματα τους. Ωστόσο υπάρχουν επιτήδειοι που χρησιμοποιούν τεχνικές όπως Article spinning, επαναγράψιμο και αναδημοσίευση περιεχομένου δηλαδή από άλλα site. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση του article spinner software, με το οποίο προσπαθούν να ξεγελάσουν τις μηχανές αναζήτησης για το διπλό περιεχόμενο που προσφέρουν. 

Translation Machine

Πολλοί ιδιοκτήτες ιστοσελίδων και developers χρησιμοποιούν λογισμικό αυτόματης παραγωγής και μετάφρασης περιεχομένου σε εκατοντάδες γλώσσες, χωρίς ωστόσο να αποδίδεται πιστά η μετάφραση ακόμη και αν χρησιμοποιούν το Google Translate. H τεχνική αυτή θεωρείται αθέμιτη, ανιχνεύεται από τους αλγόριθμους της Google και έχει τις αντίστοιχες κυρώσεις.

Υπάρχει Λύση

Όλες οι παραπάνω τεχνικές συγκαταλέγονται στο Black Hat SEO, δεν τηρούν τους κανόνες ποιότητας των μηχανών αναζήτησης, ανιχνεύονται και τιμωρούνται αυστηρά από αυτές. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι η απομάκρυνση και η διόρθωση των παραπάνω μπορεί να σας ξαναβάλει στο "παιχνίδι" των οργανικών αποτελεσμάτων. Συγκεκριμένα, η ίδια η Google ανακοίνωσε την ανανεωμένη έκδοση του αλγόριθμου Penguin η οποία έχει ως σκοπό να επανεντάξει τους "τιμωρημένους" που διόρθωσαν τα σφάλματα τους.

Στη Softland είμαστε δίπλα σας, λειτουργώντας με αφοσίωση και συνέπεια στην εξυπηρέτηση του πελάτη, με προσανατολισμό στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων σας και την βελτίωση των αναγκών των δικών σας πελατών. Για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να μας εμπιστευθείτε, είμαστε στη διάθεση σας ανά πάσα στιγμή, διαθέτουμε όρεξη, τεχνογνωσία και την αντίστοιχη εμπειρία.

Η διαδικασία κατασκευής ιστοσελίδας σε 3 βήματα!

 

Ανάλυση Αναγκών

Ανάλυση Αναγκών

Ανάλυση αναγκών και στόχων του πελάτη σχετικά με την ιστοσελίδα που θέλει να κατασκευάσει και συγκέντρωση όλου του απαραίτητου υλικού.

Υλοποίηση Project

Υλοποίηση Project

Σχεδιασμός και ανάπτυξη με χρήση νέων τεχνολογιών, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του πελάτη και ενσωμάτωση του περιεχομένου.

Ποιοτικός Έλεγχος

Ποιοτικός Έλεγχος

Τελικός έλεγχος & διαμόρφωση της ιστοσελίδας μετά από πιθανές αλλαγές του πελάτη. Εκπαίδευση του στο σύστημα διαχείρισης & παράδοση της ιστοσελίδας.

Softland, development to infinity...
TOP